سفارش تبلیغ
صبا ویژن
بنده، دانشمند نباشد مگر آنکه بر بالاتر ازخود حسد نورزد و فروتر از خود را خوار نشمرد [امام باقر علیه السلام]
آموزشی - مذهبی
درباره



آموزشی - مذهبی


حمید امامی راد
سلام به اهل دلی که بی ریا و با صفاست.قلب پر از محبتش همیشه به یاد خداست.دور از وجودتان هر چه درد و بلاست. مطالب وبلاگ ترکیبی از مسائل مذهبی و آموزشی (اکثرا آموزش ابتدایی) می باشد. امید است مورد توجه قرار گیرد. ملتمس دعای خیر دوستان هسنم.
لینک‌های روزانه

درصد دانش آموزان دچار اختلالات یادگیری

 

رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور اظهار داشت: آمارهای جهانی نشان می دهد که بین 15 تا 20 درصد دانش آموزان اختلالات یادگیری دارند. ما تلاش داریم بدون اینکه این افراد را از بقیه جدا کنیم در همان مدارس عادی درخصوص رفع این اختلال اقدام کنیم که جزوی از طرح فراگیرسازی ماست.

درصد دانش آموزان دچار اختلالات یادگیری

مجید قدمی در گفت و گو با خبرنگار آموزش و پرورش پانا به موضوع طرح فراگیرسازی و هدایت دانش آموزان ناتوان و کم توان به تحصیل در مدارس عادی اشاره کرد و گفت: ما در حال حاضر 1500 مدرسه ویژه دانش آموزان استثنایی در سراسر کشور داریم؛ ولی با توجه به رویکرد فراگیرسازی، سعی داریم دانش آموزان نابینا و نیمه بینا، ناشنوا و نیمه شنوا، بچه های دارای اختلالات یادگیری و بچه های ناتوان جسمی حرکتی را به سمت تحصیل در مدارس عادی هدایت کنیم.

 

طرح فراگیرسازی


وی درخصوص اقتضائات اجرای طرح فراگیرسازی گفت: اگر بخواهیم این طرح به صورت بهینه اجرا شود باید حمایت آموزش و پرورش عادی را به همراه داشته باشد. حتی خود دانش آموزان عادی و والدینشان هم باید به ما کمک کنند.
 
رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور درخصوص تاریخچه این طرح اظهار داشت: نخستین بار حدود 17-18 سال پیش اجرای این طرح را به صورت آزمایشی آغاز کردیم. الان حدود 49 هزار نفر از دانش آموزان معلول تحت پوشش این طرح در مدارس عادی درس می خوانند و هم خود بچه ها و هم خانواده هایشان رضایت دارند. از این تعداد حدود 14 هزار نفر شامل دانش آموزان با مشکلات بینایی، شنوایی و جسمی حرکتی و بقیه دارای اختلالات یادگیری هستند.

 

تدریس معلمان عادی به کودکان دارای اختلالات یادگیری


وی در پاسخ به این پرسش که "آیا معلمان مدارس عادی تخصص لازم برای تدریس به کودکان دارای اختلالات یادگیری را دارند؟" گفت: اختلالات یادگیری که از آن به اختصار ال دی (Learning Disability) یاد می شود در دانش آموزانی تشخیص داده می شود که از نظر ضریب هوشی تفاوتی با بقیه ندارند و تنها در یک یا دو درس مشکل یادگیری دارند و ضعیف هستند. فرق این بچه ها با بچه های کم توان این است که دانش آموز کم توان در همه درس ها ضعیف است ولی بچه های دارای مشکل یادگیری در یک یا دو درس مشکل دارند. این اختلال کاملا قابل درمان است .
 
قدمی ادامه داد: بیش از 7 روش برای درمان این اختلال و بازگرداندن بچه ها روی ریل عادی وجود دارد. روال کار هم این است که شما باید زیرساخت های معیوب درس مورد نظر را در ذهن کودک دارای اختلال یادگیری تخریب کنید و سپس آن را بازسازی کنید.

 

علل بروز اختلالات یادگیری


رییس آموزش و پرورش استثنایی کشور درخصوص علل بروز اختلالات یادگیری گفت: یکی از دلایل بروز این اختلال ضعف معلم در تدریس درس مورد نظر است. علت دیگر فشار روانی والدین در موضوعات خاص و زندگی در محیط های متشنج خانوادگی است.

 

معلمان تخصصی برای دوره ابتدایی

 

بررسی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش

وی افزود: معلمان ما در دوره ابتدایی و پیش از آن باید از تخصص های روانشناسی، شیوه های تدریس، روانشناسی کودک و ... برخوردار باشند تا از ایجاد این نوع اختلالات پیشگیری شود.
 
قدمی در پاسخ به این سوال که "آیا افراد دارای اختلال یادگیری به راحتی قابل شناسایی هستند؟" گفت: بله ما با ابزارهایی که داریم خصوصا با ارزشیابی توصیفی به راحتی این بچه ها را شناسایی می کنیم و تحت آموزش هایی که می بینند به راحتی و بدون اینکه دچار افت تحصیلی شوند هدایت می شوند.

 

15 تا20 دانش آموزان دچار اختلالات یادگیری هستند


وی به 350 مرکز درمان اختلال یادگیری در سطح کشور اشاره کرد و گفت: آمارهای جهانی نشان می دهد که بین 15 تا 20 درصد دانش آموزان اختلالات یادگیری دارند. با توجه به اینکه کار کاملا تخصصی و پیچیده است ما به راحتی نمی توانیم مجوز تاسیس این مراکز را صادر کنیم. دانشگاه ها هم نیروی متخصص در این زمینه را تربیت نمی کنند و خود ما آموزش معلمان را برعهده داریم. ولی تقاضا بالاست و لازم است در هر منطقه یک مرکز درمان اختلال یادگیری داشته باشیم.

اخذ: تبیان

 


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط حمید امامی راد 94/4/31:: 9:17 صبح     |     () نظر